[NL - EN]

verex douaneservice

Diensten

Douane formaliteiten

Wij verzorgen al uw douane formaliteiten in heel Nederland.

Dit betekent dat we naast de gebruikelijke douane aangiften zoals invoeraangiften/ uitvoeraangiften/ Transit aangiften T1, T2 ook e-AD accijns aangiften na invoer verzorgen.

Ook uw oorsprong certificaten kunnen wij in orde maken zoals de CvO, EUR.1 en ATR. Ook voor de registratie en vergunningen bij in- en export van gevaarlijke stoffen kunt u bij ons terecht.

Bovendien treden wij ook op als Beperkt Fiscaal Vertegenwoordiger voor buitenlandse bedrijven bij de invoer van goederen – zie hiervoor het hoofdstuk Algemeen en Beperkt Fiscaal Vertegenwoordiging.

Wij zijn gespecialiseerd in het oplossen van problemen bij transport/ BTW entrepot/ opslag en overslag van (natte)bulk goederen. Zoals de accijns goederen, bunkers van en naar de zeevaart en boord/boord overslag van (natte) bulk – zie hiervoor het hoofdstuk accijns.

Het aanvragen van douane vergunningen voor Accijns Goederen Plaatsen (AGP), Douane Entrepot, Actieve Veredeling, Bijzondere Bestemming en Behandeling Onder Douane Toezicht is bij ons in goede handen evenals het begeleiden van de opzet en het aanpassen van een AO/IB en/of AEO certificaat.

In het Nederlandse Portbase en het Belgische APCS kunnen we alle mogelijke meldingen verzorgen als Trader At Exit, vrijgave lading en export meldingen. Ook de afwikkeling van alle benodigde douanezaken van verhuisgoederen en pleziervaartuigen wordt door ons verzorgd.

Ons klantenbestand bestaat uit bedrijven uit alle mogelijke branches en landen.

Algemeen en Beperkt Fiscaal vertegenwoordiging bij invoer

Buitenlandse bedrijven die goederen in Nederland invoeren en vervolgens door leveren, willen geen BTW bij invoer betalen. Hiervoor willen ze geen volledige BTW administratie voeren, en zijn ook niet altijd volledig op de hoogte van de BTW wetgeving.

Wij kunnen hiervoor optreden als Beperkt Fiscaal Vertegenwoordiger waarbij wij de goederen invoeren onder ons Fiscaal BTW nummer waarbij we de BTW na invoer verleggen naar de eind ontvangers in de EU. Het bedrijf moet zichzelf niet registreren voor de BTW. Hiervoor hebben ze dan één partner voor zowel de douane, als de BTW zaken.

Tevens kunnen wij optreden als Algemeen Fiscaal Vertegenwoordiger met een vergunning om de BTW bij invoer te mogen verleggen. Voor het buitenlandse bedrijf vragen wij een eigen Nederlands BTW nummer aan waaronder alle handels activiteiten kunnen worden aangegeven. Dit voor aangiften zoals de invoer van goederen, doorlevering naar andere EU landen, maar ook de EU verwervingen.

Wij nemen hiermee de volledige BTW administratie inclusief de Intra Communautaire en de Intrasat aangiften voor onze rekening.

Accijns

Verex is al jaren een specialist op het gebied van accijnsgoederen. Hierdoor worden wij regelmatig gevraagd om accijnsvraagstukken te helpen oplossen.

Dit doen wij voor:

  • terminals
  • transporteurs
  • handelaren
  • bunker bedrijven
  • opslag- en productiebedrijven

Wij hebben ervaring in het oplossen van alle problemen op het gebied van accijns. Ook het – eventueel ter plaatse, op terminals - verzorgen van (GPA maand) aangiften voor de accijns behoort tot ons taken pakket.

Na de invoer kunnen we e-AD documenten opmaken voor accijnszendingen naar alle bestemmingen binnen de EU. Dit voor kleine zendingen tot volledige scheepsladingen. Ook voor e-AD opmaken op uw eigen naam met uw eigen accijns vergunning kunt u bij ons terecht. Voor deze aangiften werken we met geautomatiseerde EMCS applicaties.

Het voordeel is dat uw bedrijf geen investering hoeft te doen inzake software en u bent verzekerd van de expertise in het opmaken van accijns documenten en dat 365 dagen per jaar.

Ook voor de horeca en drankenhandel verzorgen wij oplossingen voor de accijnzen. Verex is een geregistreerd accijnsbedrijf voor onder andere wijn, bier en andere dranken.

Steeds meer wijnen en bieren worden door de horeca rechtstreeks in België of Frankrijk aangekocht. Als geregistreerd accijnsbedrijf verzorgen wij de accijns afdracht en document afhandeling hiervoor (aanzuivering e-AD in het EMCS systeem- verificatie VGD documenten).

Scheepsagent

Verex / L. de Meijer BV is scheepsagent in onder andere de havens van Sas van Gent en Sluiskil.

Door onze kennis op het gebied van douane formaliteiten worden wij vaak ingeschakeld voor alle mogelijke oplossingen op het gebied van invoer, uitvoer en opslag die met zeevaart te maken hebben. Onze onafhankelijkheid is voor veel bedrijven een extra reden om hun douanezaken door ons te laten afhandelen.

Neutraal maken van zendingen

Wanneer het wenselijk is dat een ontvanger de herkomst van de goederen niet kan achterhalen moeten zendingen nieuwe transportdocumenten krijgen. Hiervoor worden goederen volledig neutraal gemaakt. Dit doen we van vrachtbrief tot factuur en van verzendbewijs tot douanedocumenten. Indien nodig wordt de lading verzegeld, maken we foto’s van verzegelingen en van de kwaliteit van de lading.
Uiteraard garanderen we ook hier onze onafhankelijkheid.

BTW registratie

In Nederland en België kunnen wij optreden als BTW gemachtigde voor het aanvragen van en het verzorgen van de BTW aangiften. Dit voor buitenlandse bedrijven met een eigen BTW nummer.

Dit houdt in dat wij uw leveringen / verwervingen van en naar Nederland en/of België BTW technisch afwikkelen zoals:

  • het verzorgen van de BTW aangiften
  • Intra communautaire aangiften
  • Intra statistiek aangiften

Indien nodig kunnen we een Nederlands en/of Belgisch BTW nummer voor u aanvragen en daarvoor de nodige BTW formaliteiten verzorgen.

Veterinaire keuring

Dieren en dierlijke producten worden vanuit landen over de hele wereld aangevoerd in de Europese Unie. Om de markt te vrijwaren van volksgezondheidsrisico’s en van dierziekten te voorkomen heeft de Europese Commissie uitgebreide regelgeving geformuleerd.

Voor de invoer van deze goederen zijn keuringen en afspraken bij de NVWA (Nederlandse Voedsel en Waren autoriteit) nodig via een door de Europese Commissie erkende Buitengrens Inspectie Post (BIP) Om invoer van keuring plichtige goederen te verzorgen is een goed contact met het NVWA en de douane van groot belang. Verex is gespecialiseerd in het veterinair laten keuren van oliën van dierlijke herkomst zoals UCO voor technische doeleinden zoals energieopwekking.

Hiervoor regelen we alle formaliteiten rondom de veterinaire controles, zoals het indienen van de vooraanmelding en bijbehorende veterinaire documenten ( handelsdocumenten, T-5, enz.), planning van controles op het keurpunt, coördineren van het transport van terminal naar keurpunt, alsmede fiscale aangelegenheden zoals de invoer of doorvoer aangiften. Dit in Rotterdam en op alle plaatsen in heel Nederland waar dit mogelijk is.